APS Batxillerat

El nostre projecte es titula “Compartint ens descobrim plegats, 4 en 1!”.

El nostre Aprenentatge i Servei el realitzen els alumnes de 1r de batxillerat de la nostra escola i l’anomenem 4 en 1 perquè el dividim en quatre àmbits que corresponen a les 4 entitats amb les que col·laborem. Aquestes entitats són:

 

A) C.C.E. Estel. Experimentem plegats.

En aquesta escola de nois i noies amb necessitats educatives especials, 6 alumnes de batxillerat realitzen experiments diversos. Els alumnes interpreten de manera divertida els procés d’experimentació per tal d’establir lligams afectius amb els nens de l’Estel. Després de l’explicació, tots plegats proven de fer l’experiment.

 

B) Taller ocupacional Estel. Ens descobrim amb les xarxes socials.

 En aquest taller ocupacional  per a majors de 25 anys amb necessitats educatives especials, 6 alumnes de 1r de batxillerat ajudaran a millorar l’ús de l’ordinador i tot el referent a internet.

 

C) Residència Comtes d’Urgell. Les TIC i el joc sense edat.

A la residència l'experiència consisteix en què alumnes, avis i àvies sense deteriorament cognitiu aportin les seves capacitats per fer i compartir els seus jocs. Aquests van des dels més tradicionals, creatius i manipulatius tot passant pels virtuals  utilitzant ordinadors, tablets, mòbils... A més a més els nostres alumnes també comparteixen una estona de joc amb usuaris que tenen un deteriorament cognitiu lleu. 

 

D) Apadrinament lector. Escola Vedruna Balaguer.

 L’últim àmbit d’aquest Aprenentatge i Servei és a la nostra escola.

Uns 12 alumnes apadrinen un nen o una nena de la classe de 1r de Primària i l’ajuden en el seu procés d’aprenentatge a la lectura. A través de les històries i dels llibres tant  alumnes grans com petits es transporten a món imaginaris plens de lletres.


També et pot interessar...

VEDRUNA BALAGUER OPEN 2018

Els dies 17 i 18 de febrer de 2018 l’Escola Vedruna Balaguer organitzarà el primer torneig internacional de cubs de rubik. La competició acollirà d...

llegir més »

Jornada de portes obertes 2018

El proper de 11 de març celebrem la jornada de portes obertes. Creiem que aquest dia és la millor manera de conèixer el nostre projecte educatiu, e...

llegir més »

"30 manaments per tractar amb adolescents"

Xerrada de Juanjo Fernández, el dilluns 26 de febrer a les 20:00 h a la sala d'actes de l'escola. "30 manaments per tractar amb adolescents"

llegir més »