Multilingüe

L’Escola Vedruna Balaguer ha estat certificada per la FECC (Fundació d’Escoles Cristianes de Catalunya) com a Escola Multilingüe per l’enorme impuls i importància que dóna a l’ensenyament/aprenentatge de les llengües estrangeres. Ja fa uns anys que el centre du a terme una inversió  clara envers l’anglès i això s’exemplifica no només en el seu dia a dia, sinó també en els projectes i innovacions que es duen a terme en aquest àmbit.

D’acord amb aquesta línia, destaquen l’increment significatiu d’hores d’aquesta llengua en l’educació infantil, 5 hores setmanals, la implementació de matèries curriculars no lingüístiques en anglès (AICLE: Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres), impartides durant tota l’educació primària (Science, P.E., Arts) i primer cicle d’ESO (Science) o l’oferta d’algunes matèries optatives en llengua estrangera, també a secundària.

Al mateix temps, hi ha un gran èmfasi en l’ús de les noves tecnologies aplicades a l’anglès emprant tablets, pissarres i llicències digitals, aula d’idiomes o chromebooks, com a novetat a secundària. La utilització d’aquest entorn més digital i un canvi metodològic amb el treball cooperatiu com a eix principal serien els trets que defineixen el model a seguir de l’ensenyament/aprenentatge d’aquesta llengua al centre.

Cal fer una menció especial als quasi 20 anys que porta l’escola organitzant estades d’estiu a l’estranger i participant en diverses ocasions en projectes europeus.

També s’ha tingut en compte a l’hora d’atorgar aquesta distinció, el fet que l’Escola Vedruna és un centre examinador oficial de Cambridge i, des  de l’any 2008, molts dels seus alumnes s’han presentat a aquestes proves i han obtingut excel·lents resultats.

L’escola potencia la competència comunicativa amb iniciatives puntuals i transversals coml’English Day, la participació en concursos com el Fish & Chips, de TV3; o The Fonix, i amb la presència d’un/a auxiliar de conversa nadiu/a que complementa la part d’expressió oral, des de P2 fins a batxillerat.

Finalment, cal mencionar que aquest curs el centre ha entrat a formar part del GEP (Grup d’Experimentació per al Plurilingüisme) i també que un grup de 25 alumnes de 2n d’ESO han estat premiats amb una beca del Ministerio de Educación dins el programa “Inmersión lingüística de otoño 2015” i han gaudit d’una setmana d’immersió total en anglès a Villanúa, al Pirineu d’Osca.

L’Escola Vedruna es proposa continuar i millorar aquest camí multilingüe, un dels eixos bàsics de la seva proposta educativa.


També et pot interessar...

VEDRUNA BALAGUER OPEN 2018

Els dies 17 i 18 de febrer de 2018 l’Escola Vedruna Balaguer organitzarà el primer torneig internacional de cubs de rubik. La competició acollirà d...

llegir més »

Jornada de portes obertes 2018

El proper de 11 de març celebrem la jornada de portes obertes. Creiem que aquest dia és la millor manera de conèixer el nostre projecte educatiu, e...

llegir més »

"30 manaments per tractar amb adolescents"

Xerrada de Juanjo Fernández, el dilluns 26 de febrer a les 20:00 h a la sala d'actes de l'escola. "30 manaments per tractar amb adolescents"

llegir més »